dijous, 5 de desembre del 2013

THE BODY SHOP


Bon dia família!!! Ja estem a dijous!!! O com alguns diuen ara en castellà, "juernes".

Seguint una mica amb la línia de marques cosmètiques, avui us porto una mica de The Body Shop. Marca coneguda per tots, i que segur que algun cop hem fet servir els seus productes. Aquí a Andorra, podem trobar la botiga a l' Avinguda Carlemany, una mica abans d'arribar a la Plaça Coprínceps ( o Plaça Roc Blanc, com es coneix popularment).

The Body Shop és una companyia de cosmètics que va ser fundada per dedicar-se a fabricar i distribuir productes de bellesa. La seva fundadora va ser  Anita Roddick, al 1976. És molt coneguda pel seu activisme en ecologia. Al 1990, Roddick, va fundar Children On the Edge, una organització caritativa que ajuda als nens desafavorits d' Europa de l' Est i Àsia. 

Roddick va decidir obrir la seva primera botiga The Body Shop, per mantenir a la seva familia mentre el seu marit viatjava per Amèrica del Sud. Va fundar The Body Shop, una cadena de cosmètics respectuosa amb l'entorn i que no utilitza animals en els seus experiments. Així va fundar The Body Shop, que va obrir la seva primera botiga a Littlehampton al 1976. 

La primera botiga de The Body Shop només tenia 15 línies de productes, era petita i estava situada entre dues funeràries. Tot i les circumstàncies, el negoci va funcionar ràpidament i va obrir la segona botiga en sis mesos. Quan el seu marit va tornar a Anglaterra, va entrar a formar part del negoci. Al 1991, quinze anys després, la cadena ja tenia 700 botigues. Al 2007, trenta anys després, la cadena tenia 2100 botigues a 55 països, i oferia uns 1200 productes diferents. 

El 13 de desembre de 2005, Roddick, va anunciar la seva retirada del món de les finances i de l'empresa, amb una fortuna personal valorada en 76 milions d'euros. Tres mesos més tard, el 17 de març de 2006, s'anuncia la compra de The Body Shop pel grup L'Òreal per un valor de 980 milions d'euros. Aquesta compra va ser molt polèmica, en primer lloc perquè la cadena de cosmètics francesa si feia experiments amb animals, i en segon lloc perquè forma part del conglomerat Nestlé, que precisament va ser objecte d'una de les primeres campanyes de Roddick per les vendes de llet en països en vies de desenvolupament. 

Roddick va declarar que el model de negoci va ser fruit de l'atzar, i no d'un pla premeditat. Entre els factors que destacava està l'onada de calor de 1976, l'any de l'obertura, que va fer créixer la demanda de sabó, desodorants i perfum, i va forçar l' utilització del reciclatge.

Roddick va morir l'any 2007 a conseqüència d'una hemorràgia cerebral. 

Després de fer-vos una mica d'història sobre la creació de The Body Shop, aquí us deixo una petita selecció de productes que podeu trobar a les botigues. Jo faig servir alguns dels seus productes i n'estic força contenta. Sou consumidores de la marca? Us agrada? Quins productes heu utilitzat i recomaneu?



























Què passeu un molt bon dia!!!Fins demà!!!



2 comentaris: